Aslında Ne Yiyoruz, Nasıl Yiyoruz? – Gıda Tercihlerimiz Neden Önemli

Orijinal fiyat: 310,00₺.Şu andaki fiyat: 232,50₺.

Stokta

Açıklama

Modern çağın çığır açan ahlak felsefesi filozoflarından Peter Singer, bu kez satın aldığımız ve tükettiğimiz yiyecekler konusunu ele alıyor ve son derece mühim sorular soruyor: Yediklerimiz nereden geliyor, nasıl üretiliyor ve insancıl bir şekilde yetiştiriliyor mu? Birlikte yazdıkları Hayvan Fabrikaları’nın ardından yeniden bir araya gelen Peter Singer ve Jim Mason, yiyecek tercihlerimizin insanlar, hayvanlar ve çevre üzerindeki etkilerini araştırmak için sarsıcı bir serüvene çıkıyor.

Singer ve Mason, bu serüvene beslenme şekilleri birbirinden tamamen farklı üç Amerikalı ailenin yeme alışkanlıklarını inceleyerek başlıyor ve tükettikleri yiyeceklerin kaynağına giderek, üretim ve pazarlama aşamalarında gündeme gelen ahlaki meseleleri irdeliyor. Satın aldığımız ürünlerdeki “Organik” ve “Adil Ticaret” gibi etiketlerin geçerliliğini araştırırken, tesislerdeki işçilerin çalışma koşullarını gözler önüne seriyor.

Aslında Ne Yiyoruz, Nasıl Yiyoruz, organik çiftçilik, adil ticaret, fabrika çiftçiliği ve ticari balıkçılık gibi meseleleri tüm ayrıntılarıyla ele alırken; sürdürülebilirliğin karmaşık dinamiği, genetiği değiştirilmiş organizmalar üzerine süregelen tartışmalar ve yerel alışveriş gibi konuların artılarını ve eksilerini değerlendiriyor. Herkesin vejetaryen olmayacağının farkında olan Singer ve Mason, yine de beş basit ilkeyle bizlere sağlıklı ve daha insani seçimler yapabilmenin yollarını gösteriyor.

Künye

Yayın No

1760

Dizi

Dizi No

358

Orijinal Adı

The Way We Eat – Why Our Food Choices Matter

Yazar

Çevirmen

Yayıma Hazırlayan

Son Okuma

Kapak Tasarım

Dizgi

Sayfa Sayısı

416

Boyut

13 x 19,5 cm

Baskı

1

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Jim Mason

Peter Singer

Peter Singer 1946’da Avustralya’da doğdu. Felsefe eğitimini Melbourne ve Oxford Üniversitelerinde tamamladı. Oxford’da ve ABD’deki çeşitli üniversitelerde görev yaptıktan sonra Melbourne’deki Monash Üniversitesi’nde İnsan Biyoetiği Bölümü’nün başına getirildi. 1999’dan bu yana Princeton Üniversitesi Biyoetik bölümünde görev yapıyor. Etik alanında otuz kadar kitap yazan ve derleyen Singer’ın dünya genelinde en çok tanınan kitabı Hayvan Özgürleşmesi’dir. Yayımlandığı yıldan bu yana büyük tartışmalara yol açan Pratik Etik, üniversitelerde uygulamalı etik alanında en yaygın olarak okutulan kitaplardan biridir. Encyclopaedia Britannica’nın Macropedia bölümündeki “etik” maddesini de Singer kaleme almıştır. Her çalışmasıyla geniş yankı uyandıran Singer, felsefenin soyut ve akademik bir çalışma alanından ibaret olmadığını ve herkesi yakından ilgilendiren konularda önemli katkılarda bulunabileceğini öne sürenlerin sıkça gönderme yaptıkları bir felsefecidir. Kendisi de etik çalışmalarının uzun vadede ahlaksal düşünme biçimimiz üzerinde önemli bir etkisinin olacağına inandığını belirtmiş ve Hayvan Özgürleşmesi başta olmak üzere birçok kitabını herkesin anlayabileceği bir dilde yazmayı tercih etmiştir. Singer, 2003 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Felsefe Kongresi’nde Irak Savaşı’nın ahlaksal gerekçelerini çürütmeye yönelik tebliğiyle de büyük ilgi toplamıştı. Türkçeye çevrilen kitapları: Animal Liberation [1975; Hayvan Özgürleşmesi, Çev. Hayrullah Doğan, Ayrıntı Yay., 2005]; Practical Ethics [1979; Pratik Etik, Çev. Nedim Çatlı, İthaki Yay., 2015]; Marx [1980; Marx, Çev. Hakan Gür, Dost Kitabevi, 2013] ve Hegel: A Very Short Introduction [1983; Hegel, Çev. Bahar Öcal Düzgören, Altın Kitaplar, 2003].

0