Kuyruklu Yıldız’ın Evi

Orijinal fiyat: 60,00₺.Şu andaki fiyat: 45,00₺.

Kuyruklu Yıldız hep yollardadır. Kayarak, arkasında ışıktan bir iz bırakarak gider gecede. Bu yolculuğunda hep yalnız ve özgürdür. Çocuklar onu çok merak eder: Neden hiç durmuyor? Aradığı bir şey mi var? Evini mi bulamıyor? Bu

Barkod: 9786057952637 Dizi: Dinozor Çocuk

Stokta

Açıklama

Kuyruklu Yıldız hep yollardadır. Kayarak, arkasında ışıktan bir iz bırakarak gider gecede. Bu yolculuğunda hep yalnız ve özgürdür. Çocuklar onu çok merak eder: Neden hiç durmuyor? Aradığı bir şey mi var?

Evini mi bulamıyor? Bu sorulara yanıt bulmak için çocuklar Kuyruklu Yıldız’a mektup yazar.

Kuyruklu Yıldız onlara yanıt verir mi?..

Ozan Yaşar Miraç’ın yazdığı bu masalı, Burcu Yılmaz ışıklı renklerle resimledi.

Künye

Marka

Yayın No

1632

Dizi

Dizi No

142

Yazar

Editör

Son Okuma

Resimleyen

Dizgi

Sayfa Sayısı

40

Boyut

16,5 x 23,5 cm

Baskı

1

Basım Yeri

İstanbul

Yayım Tarihi

Yazar

Yaşar Miraç

1953’te Trabzon’da doğdu. Mahallesindeki Cudibey İlkokulu’nda ve Karma Ortaokulu’nda okudu. Trabzon Lisesi’ni (1971) ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili Bölümü’nü bitirdi (1980). Şiir yazmaya ilkokul 3. sınıftayken başladı. Okullarda edebiyat kollarında çalıştı. Okul duvar gazeteleri çıkardı; “Karma’nın Sesi” (ortaokul 1), “Haykırış” (lise 1). İlk şiir ödülünü Trabzon Lisesi 1. sınıfındayken yazdığı “Pembe Lise” adlı şiiriyle aldı. Lise 2’deki yarışmada “Anadolu” şiiri ikincilikle, “Nal Fıkrası” şiiri ise fıkra dalında birincilikle ödüllendirildi. İlk çocuk şiirlerini lise 3. sınıftayken sevdiği kızın küçük erkek kardeşi için yazdı (“Göncen’e Şiirler” 1970-71). Birçok şiir ve sanat ödülü bulunan ozan, yaşamının her döneminde çocuklar için yazmayı sürdürdü. Ankara’da öğrenimi sırasında yayımladığı Yeni Türkü Sanat Gazetesi’nin 3. sayısını çalışan çocuklara ayırdı ve Kiraz Küpe adlı çocuk eki hazırladı (Haziran 1978). 1978-1990 yılları arasında Yeni Türkü Şiir Yayınevini kurup yönetti. Almanya’da 15 yıl Türkçe öğretmenliği yaptı. Şiirleri çeşitli dillere çevrilmiş olan Yaşar Miraç’ın birçok şiiri de bestelenmiştir. Çocuklar için yazdıklarını kendisine “Lacivert Ozan” diye adlandırdığı bir masal ozanının yazdırdığını söyleyen Yaşar Miraç, Türkçeye çevirdiği çocuk yapıtlarında bu adı kullanıyor. Ozanın çocuklar için yapıtları: Bir Anadolu Masalı: Bir Varmış ile Bir Yokmuş (Cumhuriyet Yayınları, 2009); Çaykolik Kedi (çeviri) (Nesin Yayınları, 2011). Küçük Beyaz Kâğıt Kayık (Dinozor Çocuk, 2017), 21 Tırtıl Nereye Gidiyordu? (Dinozor Çocuk, 2017), Kuzguncuk’ta Bir Şaşkın Gün (Dinozor Çocuk, 2018). Ozanın çocuklar için yazdığı henüz yayımlanmamış yapıtları: Gece Gece Kondular (1981), Kar Nar (1985), Muşmula “Sanki Muşmula Ağacı Çiçek Açmayı Bilmiyordu” (1986) (Çocuk Oyunu), Kemençecik “Çalgılar Ülkesinde Bir Aşk Horonu” (1997) (Çocuk Oyunu).

0